O nás
Maso suším od roku 2023, tehdy jsem maso sušil jen pro své známe, s kterými jsem jezdil na ryby. Postupně jsem začal měnit koření, množství soli a různých ingrediencí, které moje maso děla v dnešní době výjímečné. Maso jsem tehdy sušil kde se dalo, bylo to celkem náročné hlavně ze začátku kdy jsem pořádně nevěděl jaký přesný postup, teplotu atd použit, aby maso bylo opravdu lahodné a nebylo vysušené jako podrážka. Dříve jsem si usušil nějaké to kilo pro svou potřebu a dolaďoval detaily, abych moje maso měl chutnější a chutnější. Moje první hovězí maso jsem kamarádům usušil v mé první sušičce na ovoce. Nějaký čas trvalo, než jsem přišel na způsob aby vše bylo krásně vysušené a já nemusel stát u sušičky v podstatě nonstop.
Postupem času jsem začal experimentovat a zkoušet nějaké druhy, které by moje maso dělali jedinečným. Druhy masa jsem začal postupně přidávat podle toho co známým a kamarádům nejvíce chutnalo. No, a tehdy vzešel z kámošovi hlavy nápad, proč to vlastně nezkusit prodat? Což sice znělo nádherně, nicméně po letmým zjištění požadavků na masnou výrobu jsem tu myšlenku uložil k ledu.
Po náročném zkoumání možností kde a jak a čím sušit maso a hlavně vše mít způsobilé k výrobě sušeného masa bylo sice náročné ale myslím že se vyplatilo. Krájení masa nožem není zrovna nic lehkého, aby kousky neboli plátky masa byli zhruba na stejnou tloušťku a v sušičce se usušili rovnoměrně a všechny najednou. Tehdy jsem přišel s tím že zkusím krájet maso na nářezáku. Nápad to byl skvělí ale přeci jen to chtělo mít nějaké vychytávky aby maso mělo přesný tvar jaký jsem si přál.
V létě roku 2023 jsem si koupil mou druhou ale už velkou sušičku na maso abych mohl sušit více než 2 kila masa najednou. Mým známým mé maso natolik zachutnalo že přišli s myšlenkou najít prostor a zkusit se tomu věnovat opravdu naplno, ale to není jen tak.
V celé této akci je semnou po mém boku má přítelkyně bez které by to nebylo tam kde to je teď. Neuvěřitelně mě pomáhá, ochutnává, kritizuje a to je přesně to co je třeba.
V roce 2024 během začátku roku jsem se jednoho dne rozhodl že bych mohl zjistit nějaké informace ohledně výroby sušeného masa. při zjištění že to nebude úplně jednoduché jsem myslel že se k tomu závěrečnému kroku ani nedostanu. Jednoho dne jsem se probudil a řekl si že do toho půjdu, najdu prostor a začnu v tom podnikat.
V dubnu roku 2024 jsem si zřídil volnou živnost a začal vyřizovat prostor kde bych můj sen mohl realizovat. Začal jsem dělat svůj eshop abych i své produkty mohl prodávat na internetu a ne jen mezi přáteli.
1.6.2024 se vše spustilo a bylo dokonáno , dámy a pánové je to tu, je tu ten den kdy moje podnikaní bylo plně spuštěno a jak se říká, děj se vůle boží ..
Na srdci mě hřeje že jsem svůj sen zkusil dotáhnout do zdárného konce a mohl se svému koníčku věnovat už opravdu na plno.
Za každý komentář, připomínku nebo cokoliv budu určitě rád a hlavně chybami se člověk nejlépe naučí věcem porozumět a změnit je tak aby bylo opravdu TOP. Tímto Vám všem děkuji že jste můj sen přečetli až do konce a pokud v sobě najdeš chuť na nějaké masíčko tak neváhej a objednej.
Petr Baňacký, nabušené jerky